Aardappelsoezen

9 45 5 5
Aantal personen:
  1. 250 gr. soezendeeg, 200 gr. gekookte aardappelen, 1 eetlepel gehakte groene kruiden, 2 eetlepels geraspte kaas.
  2. Soezendeeg:
  3. Benodigdheden: 2,5 dl water of melk, 150 gr bloem, 100 gr boter, 4 of 5 eieren en zout.
  4. Bereiding: Breng melk of water aan de kook met zout. Smelt de boter in het water of melk. Doe de bloem erbij en roer tot een bol. Klop de eieren één voor één erbij.
  5. Aardappelsoezen:
  6. Plet de gekookte aardappelen fijn. Meng met kruiden en kaas. Roer aardappelmengsel door het soezendeeg. Maak met behulp van twee eetlepels kleine bolletjes en laat ze in één voor een in hete frituurolie glijden. Bak deze goudbruin en laat op keukenpapier uitlekken
Theoke_1