Aardappelsoep

198 30 2 5
Aantal personen:
  • 1 kg aardappelen, geschild en in schijfjes gesneden
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 preistengels, enkel het wit behouden, in ringen gesneden
  • 30 g Solo
  • peterselie
  • 1 l water
  • 0.75 l liter melk
  • 2 groentebouillonblokjes
  • peper en zout
  1. Laat de Solo smelten en fruit de ui en prei 5 min.
  2. 2; Doe de aardappelen + 2 verkruimelde groentebouillonblokjes erbij en overgiet met 1 liter water.
  3. Laat de soep 20 min koken.
  4. Mix de helft van de aardappelsoep.
  5. Giet de gemixte soep terug bij de andere helft van de soep, overgiet met melk en laat de soep nog even warmen (niet laten koken).
  6. Breng de aardappelsoep verder op smaak met peper en zout.
  7. Strooi voor het serveren wat peterselie over de soep
Nath Lh