Aardappelsoep (parmentier)

9 25 0 5
Aantal personen:
  • 2 preien in ringetjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 450 gr aardappelen, geschild en in stukjes
  • 125 cl kippenbouillon
  • 4 sneetjes bruin brood, in vierkantjes gesneden
  • room
  • bieslook, gesnipperd
  • solo, bakken en braden
  • kerriepoeder
  • nootmuskaat
  • peper&zout (pezo)
  1. Stoof de ui met de preiringetjes in een beetje solo.
  2. Voeg er de aardappelen en de kippenbouillon aan toe en breng aan de kook.
  3. Laat 15 minuten koken.
  4. Bak de vierkantjes brood knapperig bruin in een pan met flink wat solo, haal uit de pan en laat afkoelen op keukenpapier.
  5. Mix de soep en breng op smaak met kerriepoeder, nootmuskaat en pezo.
  6. Schep de soep in warme soepborden of kommen, doe er een scheutje room bij en bestrooi met bieslooksnippers en croutons.
Victor S.