Aardappelsoep met zurkel

267 45 4 5
Aantal personen:
  • 2 eetlepels Solo
  • 2 l water
  • 1 blokje Knorr groentebouillon
  • 4 eetlepels Bertolli Extra vergine
  • peper en zout
  • 3 eetlepels light room
  • 12 blaadjes zurkel
  • 2 eierdooiers
  • 1 fijngehakte prei
  • 4 grote aardappelen in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 2 eetlepels bieslook (bieslook)
  1. Verhit de Bertolli in een kookpot met dikke bodem.
  2. Stoof de prei al roerend op een hoog vuur gedurende 2 min.
  3. Voeg de aardappelen toe en stoof ze eveneens op een hoog vuur gedurende 2 min.
  4. Voeg het water en het bouillonblokje erbij , breng op smaak met zout en peper.
  5. Dek af en breng aan de kook.
  6. Verlaag vervolgens de temperatuur met de helft en laat gedurende 20 min. sudderen.
  7. Verhit ondertussen de Solo in een kleine pan en laat de zurkel slinken.
  8. Zet opzij.
  9. Voeg de zurkel toe als de aardappelen gaar zijn.
  10. Mix de soep en zet ze terug op een laag vuurtje.
  11. Klop de eierdooiers en de light room in een kom.
  12. Haal de pot van het vuur en voeg de light room met de eierdooiers toe en roer flink.
  13. Het eigeel mag niet koken.
  14. Versier met de gehakte, platte peterselie en bieslook.
Solo