Aardappelsoep met zalm en verse garnalen

14 30 0 5
Aantal personen:
  • 400 gr verse zalm op kamertemperatuur
  • 100 gr Hollandse garnalen
  • 2 el olijfolie
  • 1 gesnipperde grote ui
  • 2 fijngehakte knoflookteentjes
  • 500 gr kruimige aardappelen,geschild en in blokjes
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 l visbouillon van tabletten
  • 1 dunne prei in dunne ringetjes
  • 100 gr feta,verkruimeld
  • 15 gr verse basilicum of peterselie,fijngehakt
  • peper & zout
  1. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Schep de aardappel en tijm erdoor en bak alles nog 2-3 minuten. Voeg de visbouillon toe en kook de aardappel in 10 minuten zachtjes gaar.
  2. Snijd de zalmfilet in dunne plakjes en leg ze met de garnalen in vier grote wijde soepkommen. Strooi de prei en feta erover.
  3. Pureer de aardappel in de bouillon met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep. Laat de soep nog enkele minuten zachtjes doorkoken en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de gloeiend hete soep op de vis in de kommen. Serveer direct.
  4. Lekker met focaccia of stokbrood.
  5. Deze snelle zaterdagavondsoep kunt u ook maken met stevige witvis als kabeljauw, zeewolf of pangasius en garnalen. Laat witvis wel even in de soep meekoken. Een combinatie van verschillende vissoorten en bijvoorbeeld garnalen en mosselen doet het ook goed.
Sambaatje