Aardappelsoep met kabeljauw

218 35 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 1 dl witte wijn
  • 2 blokjes Knorr Bouillon Finesse Groenten
  • zout
  • 1 grote ui
  • 1 l water
  • 3 soeplepels olijfolie
  • 2 fijne repen spek
  • enkele takjes verse tijm
  • 1 theelepel roze peper
  • 200 g kabeljauw
  • 4 aardappelen
  1. Bereid een liter bouillon van 1 liter water en de 2 bouillonblokjes.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
  3. Hak de ui fijn.
  4. Verwijder het vel en de graten en snijd de vis vervolgens in blokjes. Snij het spek in blokjes en hak de tijm fijn.
  5. Bak de ui samen met het spek en de tijm in de olijfolie tot de ui glazig is.
  6. Voeg dan de wijn toe en kook tot 1/3 in.
  7. Voeg er de aardappelen bij en kruid het geheel met de geplette roze peper.
  8. Roer en zet nog 1 minuut op een hoog vuur.
  9. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
  10. Zet het vuur zachter en laat 20 minuten sudderen.
  11. Voeg er de vis aan toe en laat nog 5 minuten sudderen.
  12. Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.
Solo