Aardappelsoep met ham en kaas

1 60 0 5
Aantal personen:
  • boter
  • 3 preien, alleen het wit, gesnipperd
  • 1 flinke snee van de allerlekkerste ham
  • 1/2 kop bloem
  • 3 kopjes kippenbouillon
  • 5 middelgrote aardappelen
  • 1 lepel gehakte perterselie
  • 1 el gehakte bieslook
  • zwarte peper
  • 2 kopjes volle of halfvolle melk
  • 1 kopje geraspte cheddar
  • zout
  1. Verhit de boter in een soeppan en voeg de gesnipperde prei en de in blokjes gesneden ham toe. Voeg bloem toe, voeg kippenbouillon toe en laat wat indikken. Voeg de aardappelen toe, laat een 20 tal minuten zachtjes koken. Voeg peterselie, bieslook en peper en zout toe naar smaak. Voeg de melk toe en de geraspte kaas. Verwarm terug maar laat niet meer koken. Lekker met knapperig brood.
floddertje