Aardappelsoep met garnalen

11 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg Bloemige aardapellen
  • 2 uien
  • 1 el olijfolie
  • 10 gr solo
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 liter vis- of groentenbouillon
  • 200 gr zure room
  • 1/2 bosje dille (gehakt)
  • 400 gr garnalen
  • nootmuskaat
  • peper&zout
  1. Schil de aardappelen en snij in grote stukken. Pel en snipper de ui en fruit 'm in de solo en olijfolie, in een soepketel.
  2. Blus met de witte wijn. Giet er de bouillon bij en doe er ook de aardappelblokjes bij, kook gaar in ongeveer 20 minuten.
  3. Rasp er een beetje nootmuskaat over en dan de soep mixen, roer er de zure room door en breng op smaak met peper&zout.
  4. Giet de soep in diepe kommen en garneer met de garnalen en de gehakte dille.
Victor S.