aardappelsoep met bospaddestoelen

5 40 0 5
Aantal personen:
  • 600 gr blooemige aardappelen
  • 400 gr gemengde bospaddestoelen
  • 2 preien en 2 uien
  • 2 dl room
  • 1 eetl olijfolie en 1/2 bosje fijngehakte peterselie
  • 1 l boiuillon (kip of vlees)
  1. schil de aardappelen en snij in blokjes
  2. snij prei in ringen(alleen wit gebruiken) en snipper de ui
  3. fruit alles aan in de boter en blus met bouillon
  4. doe dan aardappelen bij en breng aan de kook, laat zo 20 min sudderen
  5. pureer de soep met de mixer
  6. wentel de bospaddestoelen door een beetje bloem en bak ze goudbruin in olijfolie
  7. serveer de soep in de kommetjes en verdeel er de paddestoelen over en bestrooi met peterselie
  8. lekker heel lekker met geroosterd brood op koude avond
hildeke3105