Aardappelsla met kip, krokant spek en currydressing.

4 40 0 5
Aantal personen:
  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • sap van 1 limoen
  • 200 g kipfilet
  • 1 tl suiker
  • 1 handvol platte peterselie
  • 1 groene appel, in blokjes
  • 12 dunne sneetjes ontbijtspek
  • 1/4 krop ijsbergsla
  • 1 rode ui, in halve maantjes
  • 1 el mayonaise
  • 1 el melk
  • 1 el currypoeder
  • 4 el croutons
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  1. Prik de aardappelen met een vork en gaar ze gedurende 8 minuten in de microgolfoven. Snijd ze in stukken. Snijd de kip in blokjes en bak mooi bruin in een el olijfolie. Bak het spek krokant. Meng voor de dressing de mayonaise, curry, suiker, limoen en melk met een mixer. Snijd de sla en meng met de aardappelen, kip en ui. Verdeel over vier borden. Verdeel hierover het spek, de appelblokjes en de croutons. Werk af met dressing en peterselie. -
NelekeP