Aardappelschijfjes boulangère uit de oven

8 90 5 5
Aantal personen:
  • 1000 gr geschilde vastkokende aardappelen in dunne plakken
  • 3 middelgrote uien in smalle ringen
  • 300 ml kippenbouillon van tablet
  • 3 teen knoflook in dunne plakjes
  • 25 gr roomboter in blokjes gesneden
  • 1 el olijfolie
  • 3 tl tijm
  • peper en zout uit de molen naar smaak
  1. Super makkelijk en super lekker gerecht. Handig met gasten, want de oven doet het werk en je hebt je handen vrij voor andere gerechten.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal dun in met olijfolie.
  3. Plaats een laag aardappelschijfjes in de ovenschaal en bestrooi met peper en zout.
  4. Leg dan een ui en knoflook laag op de aardappel laag.
  5. Ga dan door met aardappel en ui knoflook laagjes tot alles op is, maar eindig met een laatste laag aardappeltjes. En peper en zout steeds dun tussen de laagjes
  6. Voeg de hete kippenbouillon toe en leg hier en daar een klontje boter op de aardappelschijfjes. Besprenkel het geheel vervolgens met tijm.
  7. Plaats de ovenschaal in de oven en bak de aardappelen voor 1 uur. Verlaag dan de oven tot 120°C en bak nog eens gedurende 20 min.
  8. De aardappelen zijn mooi goudbruin aan de bovenkant en gaar aan de binnenkant. Test dit door een breinaald in de aardappelen te steken.
  9. SUPER LEKKER.
Love to Cook