AARDAPPELSALADE

16 30 4 5
Aantal personen:
  • 500 g krieltjes
  • 150 g geblancheerde prinsessenboontjes
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 1 bos radijsjes in schijfjes gesneden
  • 3 hardgekookte eieren in partjes
  • 3 el witte wijnazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl mosterd
  • 9 el olijfolie
  • 3 el peterselie
  • peper en zout
  1. Kook de krieltjes beetgaar en laat ze afkoelen. Snij ze in stukjes (pellen hoeft niet).
  2. Doe ze samen met de boontjes, ui, radijsjes en hardgekookte eieren in een schaal. Kruid met peper en zout.
  3. Klop een dressing van azijn, knoflook, mosterd en olie. Kruid met peper en zout.
  4. Maak de salade vlak voor het serveren aan met de dressing en roer er de peterselie door.
li5662