Aardappelsalade voor bij de bbq Mon

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 750 gr aardappelen
  • 2 st eieren
  • 0.5 bosje lenteuitjes
  • 1 st gele paprika
  • zilveruitjes
  • zoetzure augurkjes
  • 1 teentje knoflook
  • provencaalse kruiden
  • 1 st citroen uitgeperst
  • 1 el mayonaise
  • 1 el yoghurt
  • pezo
  1. Kook de aardappelen (met of zonder schil) met een beetje zout.
  2. Kook de eieren, laat ze koud worden en snijd ze in plakjes.
  3. Pel de knoflook en pers hem uit, breng op smaak me zout en peper en provencaalse kruiden.
  4. Meng de mayonaise en de yoghurt door elkaar, voeg wat vocht van de zilveruitjes toe en wat citroensap (niet teveel) voeg de kruidenmix toe aan het mayomengsel
  5. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Snijd de paprika in kleine reepjes, zilveruitjes en augurkjes in kleine stukjes. Mix dit met de mayo-kruidenmix
  6. Laat de aardappelen iets afkoelen en snijd ze in plakjes, schep de plakjes door de mayo-kruidenmix, als de aardappelen nog lauwwarm zijn. Zo kunnen de smaken goed intrekken. laat de aardappelsalade goed afkoelen. Garneer met de eieren.
Paneurke