Aardappelsalade met spekjes en sperziebonen

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 400 gram (kriel) aardappel in de schil
  • 3 lente uitjes
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 paprika
  • 4 tomaten
  • 100 gram spekreepjes
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1/2 sap citroen
  1. Was de aardappellen en kook gaar in een laagje water met zout. Giet ze af en laat ze uitdampen. Snij daarna in plakjes.
  2. Maak de sperziebonen schoon, breek ze doormidden en kook ze gaat in een laagje kokend water met zout. Giet ze af en spoel koud.
  3. Snij de paprika in blokjes en de tomaten in partjes. Bak de spekreepjes krokant in een droge koekenpan.
  4. Doe de aardappelen, sperziebonen, paprika en tomaten in een kom en meng de mayonaise en cirtroensap erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de lente uitjes in ringetjes en strooi samen met de spekjes over de salade.
Marloes2004
Meer inspiratie

BelgischAardappelNagerecht