Aardappelsalade met Hollandse garnalen

37 30 4 5
Aantal personen:
  • 500 gr aardappelen,in blokjes
  • 150 gr Hollandse garnalen
  • 1 citroen
  • 3 el créme fraiche
  • 3 el mayonaise met yoghurt
  • 1 el fijngesneden bieslook
  • peper & zout
  1. Kook de aardappelblokjes in een beetje water met zout in 15-20 minuten gaar. Giet ze af en spoel ze kort koud af om het garen te stoppen. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de crème fraîche met de mayo, de bieslook, 2 eetlepels citroensap, de citroenrasp en zout en (versgemalen) peper naar smaak. Schep in een schaal de aardappelblokjes met de garnalen door de citroen-bieslookdressing. Lekker bij een stuk geroosterd vlees van de barbecue of als lunchgerecht met dikke sneden stevig bruinbrood en een gemengde salade.
Sambaatje