aardappelsalade met ham augurk en appel

19 30 0 5
Aantal personen:
  • 4 st aardappelen
  • 4 st grote augurken
  • 1 st ui of sjalot
  • 150 gram achterham
  • 1 st appel
  • 1 eetlepel azijn
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 1/2 theelepel zachte curry
  1. . Schil de aardappels en kook ze in een pan met water gaar (10 – 15 minuten). Haal ze uit de pan en laat ze helemaal afkoelen.
  2. . Schil een appel en snijd hem in stukjes.
  3. Pel de ui en snijd in kleine stukjes.
  4. . Halveer de augurken in de lengte en snijd ze in stukjes.
  5. Snijd de plakjes ham in stukjes.
  6. . Snijd de afgekoelde aardappels in blokjes.
  7. Stop de aardappels, ham, augurken, ui en de appel bij elkaar in een kom en roer door elkaar.
  8. Maak de dressing door de mayonaise te mengen met de azijn, de mosterd en het kerriepoeder. Verdeel het over de salade en roer door elkaar.
  9. Zet de salade een nacht in de koelkast.
  10. Heerlijk als zomerse salade of avonds bij een stuk brood!!!
hildeke3105