Aardappels Rode Puree met prei ajuin look

20 30 5 5
Aantal personen:
  • 50 gr boter
  • 500 gr aardappels
  • 100 gr preien
  • 10 gr look
  • 100 gr ajuinen
  • 10 dl melk
  • 1 gr eier
  1. 5 dikke aardappels in puree maken, in een pan wit deel van de preien en ajuinen en
  2. look en boter toevoegen en laten langzaam tot bruin kleur koken (12-15 min).
  3. Tomaten in kleine stukken gesneden.
  4. Alles in een groot pyrex toevoegen en mixen, met de melk, zout en peper, eier geel.
  5. Goed mengen tot een rood puree te hebben.
  6. Pyrex in gewarmde oven laten koken (12-15) min tot lichte bruin kleur aan top.
  7. Ideaal met kip of rood vlees, met een jong wijn als beaujolais of een italiaanse
  8. wijn als rood spumante.
  9. Eet smakkelijk !
talibel_1