Aardappelratatouille met witte wijn

1154 27 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 glazen witte droge wijn
  • 2 wortelen
  • 1 groene geschilde paprika in reepjes gesneden
  • 1 rode geschilde paprika in reepjes gesneden
  • 1 grote ui in schijfjes
  • 2 eetlepels Solo
  • zout
  • tuinkruiden
  • peper
  • 1 aubergine
  • 2 fijngesneden sjalotjes
  • 1 koffielepel Provençaalse kruiden
  • 2 tomaten , gepeld en ontpit
  • 2 rauwe aardappelen, gepeld en in lbokjes gesneden
  • 1 teentje look
  1. Fruit de ui, de sjalotten en de look in de Solo .
  2. Voeg er de groenten bij (eerst de paprika en wortelen en enkele minuten later de aubergine) en laat dit een 5-tal minuutjes afgedekt stoven.
  3. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Voeg er de aardappelen en de Provençaalse kruiden bij, samen met de in stukjes gesneden tomaten en de tomatenpuree. Meng alles.
  5. Zodra de aardappelen het groentevocht opgenomen hebben, blus je de groenten met de witte wijn (opgepast voor aanbranden!).
  6. Zorg ervoor dat al het kookvocht na ongeveer 15 min. verdampt is.
  7. Hak de bundel tuinkruiden fijn en bestrooi de schotel ermee.
Solo