Aardappelquiche

11 40 3 5
Aantal personen:
  • 5 grote vastkokende aardappelen
  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 500 gr gedroogde bonen
  • 125 gr gerookt ontbijtspek
  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 15 gr bieslook, fijngesneden
  • 100 gr gemalen oude kaas
  1. - verwarm de oven voor op 220°C, quichevorm invetten
  2. - schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken
  3. - kook deze 5 minuten in ruim water met zout, giet af en laat afkoelen
  4. - bedek de quichevorm met de plakjes bladerdeeg
  5. - bedek vervolgens het bladerdeeg met aluminiumfolie en strooi de bonen op het aluminiumfolie en zet de quichebodem gedurende 8 minuten in het midden van de hete oven
  6. - bak ondertussen het ontbijtspek 5 minuten in een pan knapperig
  7. - neem de quichebodem uit de oven, verwijder de bonen en de aluminiumfolie en bak de bodem nog 4 minuten zonder vulling in het midden van de oven
  8. - haal de quichebodem terug uit de oven en verdeel de aardappelplakjes over de bodem
  9. - meng in een kom de eieren, de slagroom en de bieslook, voeg peper en zout toe
  10. - schenk de helft van het mengsel over de aardappelplakjes
  11. - verdeel het ontbijtspek erover en schenk de rest van het mengsel over de quiche
  12. - strooi de gemalen kaas erover en bak de aardappelquiche in het midden van de oven in 20 minuten gaar en goudbruin
Lydievr