Aardappelpuree op Provençaalse wijze

1 30 3 5
Aantal personen:
  • 500 gr kruimige aardappelen geschild
  • 1 dikke vleestomaat zonder vel en zaad in blokjes
  • 2 smalle bos uitjes in kleine ringetjes
  • 15 groene olijven zonder pit in dunne plakjes
  • 3/4 tl Provençaalse gedroogde kruiden
  • 2 cupjes koffiemelk of scheutje melk
  • 1 klontje roomboter
  • zwarte peper uit de molen
  1. Zet alle toevoegingen ( tomaat, kruiden, bosui , olijven en peper uit de molen) mis en place. terwijl de aardappels staan te koken.
  2. Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan. Stamp ze met een pureestamper, de melk en de boter tot een mooie smeuïge puree.
  3. Voeg de tomaatblokjes, bosui, olijven , Provençaalse kruiden, snuf zout en een paar flinke draaien uit de pepermolen toe.
  4. Roer alles goed door elkaar en proef of de smaak zo goed is en voeg eventueel nog kruidenrij toe.
  5. Wij aten de puree met haricots verts en een plak gehaktbrood met spek omwikkeld.
Love to Cook