aardappelpuree op baskische wijze

2 30 0 5
Aantal personen:
  • 6 een grote aardappelen
  • 1 een ajuin
  • 3 een tenen knoflook
  • 0.50 een rode paprika
  • 1 een vleestomaat
  • 0.50 een espelette of gedroogde scherpe rode peper
  • 1 een peper en zout en noodmuskaat
  • 150 gram solo
  • 1 een soeplepel olie
  • 0.25 liter melk
  • 1 een peterseliebosje
  1. schil de aardappelen en snij deze in stukken en laat koken in snelkookpan of gewone
  2. kookpot. terwijl de aardappelen aan de kook zijn maak klaar : tomaat ontvellen en
  3. pitten verwijderen, paprika onvellen en halveren, de helft gebruiken en in heel fijne
  4. julienne snijden alook de ajuin en de tenen knoflook en de tomaat. neem wat solo en
  5. een weinig olie en bak lichtjes de groenten laat ze wat stoven met een beetje groenten
  6. bouillon. laat een weinig afkoelen en pureer de groenten. intussen zullen de aardappelen
  7. wel zacht zijn giet af en laat drogen. stamp de ardappelen met stamper samen met een
  8. klont solo en voeg de gepureerde groenten eronder tot een geheel. doe in een beboterde
  9. vuurvaste schotel betrooi met gemalen kaas doe klontjes solo erboven en laat gratineren
  10. in de oven tot een licht korstje.
  11. bestrooi met fijngesneden peterselie. dit gerecht is lekker met een gebakken kip
  12. ingewreven met peper en zout en wat paprikapoeder. drink daarbij een landeljke rode wijn
ginette.ide