Aardappelpuree (Mousseline)

1 35 5 5
Aantal personen:
  • 750 gram aardappelen
  • 1-2 eetlepels boter
  • 1/4 liter melk
  • 1 snuifje zout
  • 1 snuifje peper
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • 1 ei eierdooier
  1. Schil de aardappelen, was de aardappelen en snijd ze in stukken.
  2. Kook de aardappelen met weinig water gaar in circa 20 - 30 minuten.
  3. Controleer of de aardappelen door en door goed gaar zijn, giet ze af en laat ze op een zacht vuurtje even uitdampen.
  4. Stamp de aardappelen fijn en zet ze terug op het vuur.
  5. Roer er de boter en in gedeelten, zoveel melk door als nodig is om er een gladde puree van te maken.
  6. Laat de puree al roerend weer goed warm worden.
  7. Voeg nog wat melk toe als de puree tijdens het opwarmen dikker wordt.
  8. Breng de puree op smaak met peper, zout en een beetje nootmuskaat.
  9. (En indien gewenst voeg er nog een eierdooier aan toe).
kvanvolsom