Aardappelpuree met tomaat

20 30 3 5
Aantal personen:
  • bloemige aardappelen (hoeveelheid naar eigen keuze
  • melk
  • 1 ei
  • klontjes hoeveboter
  • peper&zout (pezo)
  • nootmuskaat
  • 3 tomaten
  • Grana Padano (Italiaanse kaas)
  1. U maakt een smeuïge aardappelpuree: kook de aardappelen gaar, giet af, zet even terug op het vuur om te verdampen, haal van het vuur kruid met pezo en nootmuskaat, stamp ze fijn met een aardappelstamper.
  2. Doe er een een scheut melk, het ei en enkele klontjes boter bij, stamp tot een smeuïge puree, indien nodig voeg er nog wat melk aan toe.
  3. Doe deze puree in een platte vuurvaste schotel, bedek de puree met blokjes tomatenvlees, mag met vel maar zonder zaadjes, kruid lichtjes met pezo, bestrooi met grana padanokaas en enkele vlokjes hoeveboter en zet ongeveer 5 minuten in een voorverwarmde oven met grill (200°).
  4. Deze puree is lekker met gebakken kipfilet, kalfs- of varkensoester.
Victor S.