Aardappelpuree met rammenas en kalfslapje

11 30 2 5
Aantal personen:
  • 400 gr bloemige aardappelen
  • 1 rammenas
  • 3 tl wasabipasta
  • 5 dl groentebouillen
  • 4 kalfs- of varkenslapjes
  • lente-uitje
  • peper&zout (pezo)
  1. Schil de rammenas en snijd in schijfjes van 1 cm dikte. Laat de rammenasschijfjes koken in de groentebouillon tot ze gaar zijn.
  2. Prik en gaar ondertussen de geschilde aardappelen in de microgolfoven gedurende 8 minuten. Plet vervolgens de aardappelen en voeg de wasabipasta en een beetje van de groentebouillon toe. Kruid met pezo.
  3. Gril of bak de kalfs- of varkenslapjes, kruid met pezo.
  4. Dresseer het vlees op warme borden met de puree en rammenas.
  5. Versier het gerecht met de fijngesnipperde lente-ui.
  6. Vervang het vlees eens door een stukje stevig gegrilde vis.
Victor S.