Aardappellasagne met ham

13 60 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 50 gr bloem
  • 2 el boter/margarine
  • 750 ml melk
  • 1 groentebouillonblokje
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  • 250 gr bladspinazie
  • 350 gr tomaten
  • 50 gr geraspte kaas
  • 200 gr gekookte ham (plakjes)
  1. - schil de aardappelen en kook ze gaar, laat ze schrikken met koud water en laat ze verder afkoelen
  2. - bruineer de bloem in 2 el hete boter, roer de melk erdoor en voeg het bouillonblokje toe
  3. - breng de melk aan de kook en laat ca 5 minuten pruttelen, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
  4. - was de spinazie en doe hem druipnat in een hete pan om hem te laten slinken
  5. - laat de spinazie daarna uitlekken
  6. - maak de tomaten schoon, snijd tomaten en aardappelen in dikke schijven
  7. - vet een grote ovenschaal in en bedek de bodem met een gedeelte van de saus
  8. - leg de helft van de aardappelen erbovenop en zorg dat alles geheel bedekt is
  9. - leg er daarna de volgende ingredi├źnten om de beurt op: een laag spinazie, 1/3 aardappelen, een laag tomaten, een laag ham en tenslotte de aardappelen
  10. - bedruppel iedere laag met een beetje saus
  11. - giet de overige saus over de laatste laag aardappelen
  12. - strooi de geraspte kaas over de lasagne
  13. - bak de lasagne ca 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200┬░C
Lydievr