Aardappelkroketten

8 50 0 5
Aantal personen:
  • 1,500 kg hertoginnenaardappelen
  • 0,030 kg boter
  • 4 st. eiwit
  • 0,100 kg bloem
  • 0,050 l maïsolie
  • 0,500 kg paneermeel
  • Peper
  • Zout
  1. Hertoginnenaardappelen bereiden.
  2. Een spuitzak zonder spuitmondje met de warme aardappelmassa vullen.
  3. Op boterpapier langwerpige cilinders van 2 cm dikte spuiten.
  4. Laten afkoelen en met plasticfolie afdekken.
  5. De porties paneren op z'n Engels:
  6. * Met bloem bestuiven.
  7. * Nadien door een 'anglaise' halen (losgeklopt eiwit, peper en zout, scheutje olie en eventueel een scheutje water).
  8. * Door het paneermeel wentelen.
  9. In een friteuse bij 180°C gedurende ongeveer 3 minuten goudgeel bakken.
Breggie