Aardappelkroketten

15 60 5 5
Aantal personen:
  • 1 kg aardappelen
  • 40 g boter
  • 3 eidooiers
  • 3 eiwitten
  • 80 g bloem
  • 400 g paneermeel
  • nootmuskaat
  • maïsolie
  • peper en zout
  1. De aardappelen schillen, koken en afgieten.
  2. Zeef de aardappelen door een roerzeef en vermeng met de gesmolten boter en de eidooiers. Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
  3. Doe de warme aardappelmassa in een spuitzak zonder spuitmondje of in een aardappelkroket machine. Maak langwerpige slingers op boterpapier. Laat afkoelen en bedek met een zuivere keukenhanddoek tegen het uitdrogen.
  4. Snij de aardappelslingers in porties van ongeveer 5 cm. (Mag 1 nacht in koelkast).
  5. Bestuif de porties met bloem. Haal ze nadien door een mengsel van losgeklopt eiwit, peper, zout en een scheutje olie. Wentel ze door paneermeel.
  6. Bak de kroketten in een friteuse gedurende 3 minuten goudgeel op 180 graden. Dien op bij een hoofdschotel naar keuze.
  7. Eet smakelijk.
Roland2303