Aardappelkroketjes met oude Brugse kaas

13 40 3 5
Aantal personen:
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 400 gr oude Brugse, of een andere oude kaas
  • 1 ui, fijngehakt
  • 20 gr Ardeense boter
  • 1 el gehakte dragon
  • 1 el gehakte platte peterselie
  • 1 bio-citroen
  • bloem
  • 2 eieren
  • broodkruim (chapelure)
  • peper&zout (pezo)
  1. Rasp de citroenschil tot je 1 eetlepel hebt.
  2. Rasp de kaas.
  3. Kook de geschilde aardappelen in gezouten water of stoom ze. Pureer de gare aardappelen en meng hieronder de Ardeense boter, ui, geraspte kaas, citroenschil en de groene kruiden. Kruid met pezo. Maak met de hand rechthoekige kroketjes van 1,5 cm dikte. Zet ze daarna in de koelkast om af te koelen.
  4. Klop de eitjes los en kruid met pezo. Haal de kroketjes door de bloem en vervolgens door het ei en het broodkruim.
  5. Bak de kroketjes in frituurolie op 175°.
  6. Serveer als bijgerecht met een gebakken varkensoester of kotelet en een salaatje van rood witloof.
Victor S.