Aardappelkoekjes op verrassende manieren te maken.

24 25 3 5
Aantal personen:
  • 50 gr geraspte kaas
  • 500 gr aardappel
  • 50 gr bloem
  1. Of aardappelburgers. Of aardappelcakejes. Of aardappeltaartjes.Je kunt ze noemen zoals je wilt.De hoeveelheden mag je zelf uitrekenen.
  2. Hou deze verhoudingen aan: Voor iedere ons aardappel neem je 10 gram bloem en 10 gram geraspte kaas.
  3. In dit geval nemen we 500 gram aardappelen en koken die gaar.Stamp er met wat boter en eventueel wat melk puree van. Meng er 50 gram bloem en 50 gram geraspte kaas doorheen. Verder laat ik het aan je eigen fantasie over.
  4. Stukjes fijngesneden ham, verse kruiden, piepkleine blokjes spek etc.etc. Maar dat hoeft niet. Je kunt het ook alleen bij kaas laten.
  5. Vorm er, als het wat is afgekoeld, met je handen burgers van. Bak ze in de koekenpan in een klein beetje olie lekker bruin.Bij het omdraaien moet je voorzichtig zijn want ze vallen snel uit elkaar.
  6. Dit kun je een klein beetje voorkomen door ze eerst een uur in de koelkast te leggen.Niet op elkaar leggen want dan krijg je ze misschien niet meer los. Of een stukje bakpapier ertussen doen.
  7. Handig om vooraf te maken en pas op het laatst te bakkén. Zeker als je gasten hebt.
Love to Cook