Aardappelkoekjes met gerookte zalm

8 30 4 5
Aantal personen:
  • 500 gr vastkokende aardappelen
  • 2 el bloem
  • 1 ei losgeklopt
  • 100 ml kookroom
  • versgemalen pezo
  • 4 el olijfolie
  • 200 gr ( Noorse) gerookte zalm
  1. Rasp de geschilde aardappelen grof. Dep de aardappelrasp droog in een schone doek. Meng de rasp in een kom met de bloem, het ei, de kookroom en peper en zout.
  2. Verhit de olie in een koekenpan. Schep hierin bergjes van het aardappelbeslag, druk ze plat en bak ze in 3-4 minuten goudbruin en gaar. Beleg ze met de gerookte zalm.
  3. Tip:
  4. Garneer de hapjes met een toefje crème fraîche en kappertjes of een takje dille. Gebruik in plaats van verse aardappelen rösti uit de diepvries.
  5. Wijnadvies:
  6. Van heerlijk naar 'herrlich' met een glas Duitse Riesling Classic Zum wohl!
Love to Cook