Aardappelkoekjes met gerookte zalm

8 30 4 5
Aantal personen:
  • 700 gr aardappel
  • 2 el bieslook, in ringetjes gesneden
  • 8 plakken gerookte zalm
  • 60 gr solo, bakken&braden, gesmolten
  • 60 ml olijfolie
  • zwarte peper&zeezout uit de molen (pezo)
  • Voor de mosterddressing:
  • 2 kl scherpe mosterd
  • 2 kl suiker
  • 1/2 tl zout
  • 1 el witte-wijnazijn
  • 60 ml koolzaadolie
  1. Verwarm de oven voor op 150°.
  2. Rasp de geschilde aardappelen en pers het overtollige vocht eruit.
  3. Doe de aardappelen in een kom en voeg er bieslook, gesmolten solo en pezo aan toe.
  4. Verhit de olie in een ruime pan op een hoog vuur.
  5. Zet grote dresseerringen in de pan en doe er 1,5 el aardappelen in, druk aan, indien geen dresseerringen, maak mooie ronde vormpjes van de aardappelen.
  6. Verwijder de ring en draai om, bak de aardappelkoekjes goudbruin.
  7. Laat uitlekken op keukenpapier en hou warm in de oven tot alle koekjes klaar zijn.
  8. Dressing: klop de met een garde de mosterd, suiker, zout en azijn in een kom door elkaar tot de suiker is opgelost. Giet er in een dunne straal de olie bij, blijf kloppen tot de dressing gebonden is.
  9. Leg op elk bord 2 aardappelkoekjes en 2 plakken zalm en besprenkel met de mosterddressing.
  10. Garneer met een takje koriander.
Victor S.