Aardappelgratin

53 85 4 5
Aantal personen:
  • 1 kg geschilde vastkokende aardappelen
  • 4 teentjes fijngesneden look
  • 250 ml slagroom
  • 150 gr gemalen oude kaas
  • 30 gr boter
  • peper & zout
  1. Snijd de aardappelen in dunne plakjes. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek de bodem van de ovenschaal met aardappelschijfjes. Verdeel de knoflook erover en breng op smaak met peper en zout. Herhaal dit tot de aardappelschijfjes op zijn. Op de laatste laag hoeft geen knoflook, peper en zout. Schenk de slagroom over de aardappelschijfjes en bestrooi met de kaas. Verdeel de boter er in kleine stukjes over. Dek af met aluminiumfolie en bak de gratin 1 uur in het midden van de oven. Verwijder na 30 min. het aluminiumfolie. Lekker met varkensrollade en haricots verts.
Sambaatje