aardappelgratin

10 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 stassano culinaire room
  • 2 KG aardappelen Bintjes
  • Stassano boter
  • peper en zout
  • muskaatnoot
  • 1 soeplepel fijngehakte knoflook
  • gemalen kaas gruyère of emmenthaler
  1. De aardappelen schillen en in schijfjes snijdenn spoelen en laten uitlekken. De aardappelschijven in een beboterde ovenschotel plaatsen, kruiden met peper, zout, muskaatnoot en fijngehakte knoflook. Het geheel overgieten met 1 L Stassano room (tot het voor 3/4 ondergedompeld is.
  2. Gaar bakken in een voorverwarmde oven aan 180°C gedurende ongeveer 30 minuten. Op het einde van de bereiding met de gemalen kaas bestrooien en verder bakken.
  3. Tip door de bij de aardappelen fijngesneden groenten bv prei of wortelen te voegen verkrijgt men nog een fijnere smaak.
NelekeP