Aardappelgratin met vis en witloof

10 55 4 5
Aantal personen:
  • 800 gr Alaska pollak
  • 600 gr witloof
  • 600 gr aardappelen
  • 7 dl halfvolle melk
  • 100 gr geraspte kaas
  • 3 el + 1 kl boter
  • 4 el paneermeel
  • 3 el bloem
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  1. - verwijder de harde kern uit het witloof en snij in stukjes van 2 cm
  2. - kook de aardappelen 20 min in de schil, pel ze en snij in schijfjes van 0,5cm
  3. - meng het paneermeel met de geraspte kaas
  4. - strijk een ovenschotel in met 1 kl boter en leg er de schijfjes aardappel dakpansgewijs in
  5. - leg de diepgevroren stukken vis naast elkaar op de aardappelen en breng op smaak met peper en zout
  6. - smelt 3 el boter in een kookpot en bak de stukjes witloof ongeveer 5 min, bestrooi met bloem er roer alles goed onder elkaar.
  7. - giet er beetje bij beetje de melk bij tot u een licht gebonden,gladde saus krijgt, kruid met nootmuskaat, peper en zout
  8. - giet de witloofmengeling over de vis en bestrooi met de mengeling van paneermeel en kaas
  9. - zet de ovenschotel 45 min in een op 180°C voorverwarmde oven
  10. - zet de laatste 3 min onder de grill, zo krijg je een mooi bruin korstje
Lydievr