Aardappelgratin met ham en broccoli

2 70 0 5
Aantal personen:
  • 300 gr gekookte ham
  • 250 gr witte champignons
  • 2 appelen
  • 1 broccoli
  • 700 gr aardappelen
  • 60 gr geraspte kaas naar keuze
  • 1 dl room
  • 1 el boter
  • 1 ei
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • peper
  • zout
  1. - Schil de aardappelen, snij in stukjes en kook gaar in lichtgezouten water gedurende 20 à 25 min. Giet de aardappelen af en pureer ze. Voeg de witte wijn en de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.
  2. - Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in blokjes van 1 cm.
  3. - Snij de broccoli in roosjes en kook in lichtgezouten water gedurende 5 min.
  4. - Snij de champignons in 4 of 6 naargelang de grootte en roerbak in olijfolie. Kruid met peper en zout.
  5. - Snij de gekookte ham in reepjes.
  6. - Meng de broccoliroosjes met de reepjes gekookte ham, de blokjes appel en de champignons. Giet deze mengeling op de bodem van een beboterde ovenschotel.
  7. - Bedek de mengeling met aardappelpuree.
  8. - Klop het ei los met een klopper en roer er de room en de kaas onder. Giet deze mengeling over de puree en schuif de ovenschotel in een op 180°C voorverwarmde oven gedurende 25 min.
  9. - U kan de schotel ook vooraf klaarmaken. Laat op het einde 15 min. langer opwarmen.
  10. (Los blad Colruyt)
vaya