Aardappelgratin met broccoli en gehakt

133 40 3 5
Aantal personen:
  • 500 g kruimige of bloemige aardappelen
  • 500 g broccoliroosjes
  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 50 g bloem
  • 50 g boter
  • 4 dl groentebouillon (2 blokjes)
  • 1 dl melk
  • 100 g gemalen kaas
  • 2 el olijfolie
  1. Verhit de olijfolie in een pan en bak het gehakt rul op een matig vuur.
  2. Voeg er de ui aan toe en laat nog even verder bakken.
  3. Schil de aardappelen, spoel en laat gaar koken.
  4. Kook de broccoli beetgaar in licht gezouten water.
  5. Maak een roux met de boter en de bloem en voeg er al roerend de melk en de groentebouillon aan toe.
  6. Laat enkele minuten goed doorkoken en roer de helft van de kaas onder de saus.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Snijd de aardappelen in plakjes.
  9. Leg het gehakt op de bodem van een ovenvaste schaal.
  10. Schik er de uitgelekte broccoli roosjes en aardappelschijfjes over.
  11. Dek alles af met de saus en bestrooi met de rest van de kaas.
  12. Geef een korstje onder de hete ovengrill.
  13. Eet smakelijk.
Roland2303