Aardappelgratin met anjovis

10 75 0 5
Aantal personen:
  • 750 gr vastkokende aardappelen
  • 2 el olijfolie
  • 50 gr 1 blikje anjovisfilets in olijfolie
  • 750 gr in dunne ringen gesneden uien
  • 250 ml room
  • 100 gr geraspte gruyérekaas
  1. Schaaf de aardappels zo dun mogelijk. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en smelt hierin de helft van de ansjovis op laag vuur. Voeg de uien toe en bak 7-8 minuten. mee. Breng de room op smaak met peper. Verwarm de oven voor op 165°C. Leg een laagje aardappels in een ingevette ovenschaal, beleg met een laagje ui en ga zo door tot alles op is. Overgiet met de room. Bestrooi de gratin met de kaas en verdeel de overgebleven ansjovisjes erover. Bak de gratin 55-60 minuten tot deze goudbruin en gaar is. Lekker bij gebraden kip.
Sambaatje