Aardappelgnocchi

35 35 4 5
Aantal personen:
  • 1 kg aardappelen
  • 250 gram tarwebloem
  • 1 ei
  • 1 scheutje olijfolie
  • zout
  • witte peper
  • nootmuskaat
  1. Dit smakelijke basisrecept voor aardappelpastanootjes is eenvoudig en snel zelf te bereiden, zonder dat je er een pastamachine voor nodig hebt. Hoe ga je te werk?
  2. Kook de aardappelen in de schil (kies bij voorkeur een bloemaardappel, bintje bijvoorbeeld)
  3. Giet ze af als ze goed zacht zijn en laat ze wat afkoelen.
  4. Pel de aardappelen en stamp ze fijn met een pureestamper. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Zeef de bloem op je werkblad en maak een ruim kuiltje in het midden.
  6. Voeg hierin beetje bij beetje de aardappelpuree toe en kneed de bloem eronder. Voeg halverwege het ei toe.
  7. Kneed de massa door tot je een glad, elastisch deeg hebt.
  8. Verdeel het deeg in stukken en rol die op een met bloem bestoven werkblad uit tot worstjes van een pink dik.
  9. Verdeel deze rolletjes in stukjes van ongeveer 2 cm. Werk elke gnocchi af door en met de punten van een vork op te duwen (in die inkepingen zal straks je saus beter "hechten").
  10. Leg de gnocchi op met bloem bestoven bakpapier op een bakplaat en zet ze een uurtje of twee op een heel koele plaats.
  11. Kook de gnocchi in flink gezouten water. Ze zijn gaar als ze boven komen drijven.
  12. En de saus? Die kies je zelf: van een versgemaakte tomaten-basilicumsaus en quattro fromaggi tot huisgemaakte pesto... alles kan.
Chris D_1