aardappelengratin

2 60 0 5
Aantal personen:
  • 1,5 kg aardappelen
  • 2 teentjes look
  • z&p
  • 3 dl room
  • 375 ml melk
  • 150 gr gemalen kaas
  • boter
  1. De aardappels schillen en in dunne, gelijkmatige plakjes snijden
  2. Het teentje knoflook pellen en halveren. Hier mee een vuurvaste schaal met een lage rand inwrijven en de schaal daarna invetten De oven voorverwarmen op 200°C. De aardappelplakjes dakpansgewijs in lagen in de schaal leggen. Over iedere laag wat zout en peper strooien. De slagroom en de melk vermengen. Op smaak brengen met zout en peper. De kaas raspen en over de aardappels strooien. Het melk-roommengsel erover gieten en ten slotte kleine klontjes boter over de gratin verdelen De gratin midden in de voorverwarmde oven (hetelucht 180°C) in 50 à 60 minuten goudbruin bakken.
kruidenspookje