Aardappelen met sesam en tomatensalsa

9 60 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg vastkokende aardappelen (middelgroot)
  • 4 el geroosterde-sesamolie
  • 2 el sesamzaadjes
  • peper&zout
  • voor de tomatensalsa
  • 4 tomaten
  • 1/2 limoen (sap)
  • 2 tl groene tabasco
  • 1 bosje koriander
  • peper&zout
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4 of Dep ze droog. Meng de aardappelen, de olie en het sesamzaad op een bakblik. Kruid met peper&zout. Bak ongeveer 45 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn, wel regelmatig omdraaien. Voor de tomatensalsa: Pel de tomaten, halveer ze en verwijder de pitjes en harde kern. Snij het vruchtvlees in blokjes en breng op smaak met het limoensap, tabasco en peper&zout. Hak de koriander grof en strooi dit over de tomaten.
  2. Heerlijk met een gegrilde steak en wat zelf gemaakte mayonaise.
Victor S.