aardappelen met gestoofde worteltjes en kalfslapjes

9 35 2 5
Aantal personen:
  • 1-2 kg patatjes
  • 1 kg jonge worteltjes
  • 1 grote rode ajuin
  • 2 overijpe rode appeltjes
  • 4 klontjes suiker
  • 8 kalfslapjes
  • 20 cl. kalfsfond
  • 25 cl. room
  • 10 cl. water
  • kruiden
  • champignons
  1. schil de aardappelen laat ze gaarkoken en mooie bloemen .
  2. snij de ajuin fijn en de worteltjes en appeltjes in schijfjes , laat samen gaarstoven samen met de suikerklontjes .
  3. bak de kalfslapjes 2 zijden mooi bruin maar niet droog (dus hoog vuur-2 zijden kort bakken)
  4. kalfsvlees uit de pan nemen en laten rusten, champignons aanbakken in bakvet en fond met water toevoegen , laten inkoken , room toevoegen en verder laten inkoken naar eigen smaak .
  5. smakelijk :p
kurt bracke