Aardappelen gevuld met chili con carne

10 90 0 5
Aantal personen:
  • 4 grote aardappelen
  • 450 gr Quorngehakt
  • 1 fijngesnipperde rode ui
  • 1 groene paprika in blokjes gesneden
  • 2 el maïsolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el mexicaanse kruidenmix
  • 2 el tomatenpuree
  • 25 cl groentebouillon
  • 1 blikje rode bonen
  • 50 gr geraspte guyere kaas
  1. Spoel de aardappelen en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de aardappelen 1 uur in een hete oven van 210°C.
  2. Voor de chili: bak het quorngehakt in de olie met de i en de paprika. Voeg de geperste knoflook toe en vervolgens de kruiden, de tomatenpuree, de bouillon en peper en zout naar smaak. Roer alles door elkaar, zet het deksel op de pot en laat 30 min sudderen op een laag vuur, de saus moet vrij dik zijn.
  3. Spoel de bonen af en doe ze in de pot en laat nog 5 min garen zonder deksel op een matig vuur.
  4. Maak een inkeping in de aardappel vl ze met de chili en bestrooi met kaas
Hans termote