Aardappelcrumble met griet en venkel

2 35 0 5
Aantal personen:
  • 400 GR bloemige aardappelen (ongeveer 4 grote aardappelen)
  • 4 4 grietfilets (van elk 180 g)
  • 300 GR kerstomaten
  • 1 RODE UI
  • PEPER EN ZOUT
  • 50 GR BOTER
  • enkele takjes tijm
  • enkele el olijfolie
  • 1/2 VENKELKNOL
  1. Snijd de geschilde aardappelen en venkel in kleine blokjes. Blancheer de aardappelen samen met de venkel 2 minuten in licht gezouten water en giet af. Laat goed uitlekken. Snipper de rode ui en hak de tijm. Meng deze onder de aardappelen en kruid met peper en zout.
  2. Besprenkel een bakblik met olijoflie en leg hierin de grietfilet en kerstomaten. Beleg de grietfilet met de aardappelcrumble en leg hierop enkele klontjes boter. Schuif in een voorverwarmde oven van 180°C en bak gedurende 20 minuten.
NelekeP