Aardappelcrèmesoep met paddenstoelen

4 45 0 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden:
  2. 3 eetl. olijfolie
  3. 1 prei, in smalle ringetjes
  4. 300 gram geschilde aardappelen, in blokjes
  5. 1 liter groente- of kruidenbouillon (van tablet)
  6. zout
  7. versgemalen peper
  8. 125 gram demi crème fraîche
  9. 200 gram paddenstoelen (oesterzwammen, champignons; in reepjes of plakjes)
  10. 2 eetl. gehakte peterselie of bieslook (vers of diepvries) of 2 theel. gedroogd
  11. Bereiding:
  12. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en smoor hierin de preiringen en aardappelblokjes. Giet de bouillon erop en kook zachtjes 20 minuten. Pureer de soep, voeg peper en zout toe, schep de crème fraîche erdoor en verwarm zonder te koken. Bak de paddenstoelen in 1 eetlepel olijfolie. Verdeel ze over 4 borden, giet de soep er omheen en bestrooi met peterselie.
Theoke_1