aardappelbolletjes met boerenpaté

12 50 4 5
Aantal personen:
  • 750 GR bloemaardappels bv Bintje
  • 300 GR boerenpaté
  • 2 eieren
  • 1 TL olijfolie
  • 2 EL paneermeel
  • gedroogde rozemarijn
  • peper en zout
  1. Schil de aardappels en kook ze gaar in gezouten water. Pureer ze met de olijfolie en 1 ei. Kruid met rozemarijn, peper en zout.
  2. Vorm met de paté kleine bolletjes en rol rond elk bolletje een laag puree. Wentel de gevulde aardappelbolletjes eerst in losgeklopt ei en vervolgens in paneermeel. Laat minstens 1 uur in de ijskast afkoelen.
  3. Frituur de aardappelbolletjes in frituurolie op 160°C goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en dien op met mosterd of mayonaise.
NelekeP