aardappelblini met gerookte zalm en salade van knolselder en appel

11 40 0 5
Aantal personen:
  • 250 gr bloemig kokende aardappelen en 4 sneetjes gerookte zalm
  • 40 gr knolselder en 40 gr groene appel en 1 eidooier
  • 10 gr room, 10 gr boter, en 10 gr bloem
  • 1 grote eetl verse mayonaise
  1. Kook de geschilde aardappelen gaar in licht gezouten water. Giet ze af. Plet de gekookte aardappelen en maak aan met de eierdooier, boter, room en bloem. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de knolselder en appel in flinterdunne reepjes en meng met de mayonaise. Verwarm een beetje boter in een pan en doe er enkele lepels puree in. Zorg dat de lepels puree ver genoeg uit elkaar liggen. Bak ze goudbruin tot pannenkoekjes (of blini’s) en haal ze voorzichtig uit de pan. Schik de blini’s op borden, en werk af met gerookte zalm en de knolselder-/appelsalade.
hildeke3105