Aardappel - wortelsoep

9 90 5 5
Aantal personen:
  1. Ingrediƫnten:
  2. 500 gram aardappels
  3. 3 wortels
  4. 2 preien
  5. 30 gram boter
  6. 1,5 liter kippenbouillon
  7. 1 theelepel suiker
  8. zout en peper naar smaak
  9. 2 dl room
  10. blender of keukenmachine
  11. peterselie fijn gesneden
  12. Bereiding:
  13. Schil de aardappelen. Schrap de wortelen.Snijd de wortels, aardappelen, en de prei in stukjes. Verhit de boter in een grote pan. Voeg prei en wortels toe en roerbak deze zacht. Voeg de aardappelen toe, goed omscheppen. Voeg de bouillon, suiker, zout en peper toe. Doe de deksel op de pan en laat alles 30-40 minuten sudderen tot de groenten en de aardappelen gaar zijn. Pureer de groenten en aardappelen in porties in een keukenmachine of met een blender. Doe het mengsel weer in de pan. Roer de room erbij, warm de soep voor het opdienen weer op. Serveer de soep en strooi er wat fijn gesneden peterselie over.
Theoke_1