AARDAPPEL WITLOOFSOEP MET TIJM

4 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 500 GR aardappelen in blokjes
  • 2 stronkjes witloof
  • 2 DL witte wijn
  • 1 L groentebouillon
  • 4 takjes tijm
  • 2 DL room
  • peper en zout
  • yoghurt
  • tuinkers
  1. stoof in een soeppan met boter 1 sjalot, 1 teen knoflook, 5OOGR aardappelen in blokjes en 2 stronkjes witloof in reepjes aan.
  2. Overgiet met 2 DL witte wijn, laat een beetje inkoken en doe er dan 1L groentebouillon bij.
  3. Voeg er 4 takjes tijm aan toe en laat 20 minuten pruttelen.
  4. haal de tijm uit de pan en mix de soep.
  5. Roer er 2DL room door en breng op smaak met peper en zout. Serveer met een lepel yoghurt en wat tuinkers
NelekeP