Aardappel wafels

6 27 5 5
Aantal personen:
  • 750 gr zelfgemaakte aardappelpuree
  • 2 eieren
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • toefje bieslook of andere kruiden naar smaak
  • olie om in te vetten
  • 75 gr geraspte kaas naar smaak Ik nam oude.
  1. Maak je eigen smeuïge aardappelpuree van kruimige aardappels.
  2. Laat 15 minuten afkoelen en meng er de 2 eieren, bakmeel en geraspte kaas door.
  3. Breng pittig op smaak met peper, zout , nootmuskaat en de fijngeknipte bieslook.
  4. Verwarm het wafelijzer en kwast in met olie.
  5. Leg ruim 1 1/2 volle eetlepel op elke kant en bak in ca 7 minuten gaar en bruin krokant.
  6. Halveer de wafels en serveer ze als bijgerecht bij vlees, of vis en groente i.p.v gebakken aardappeltjes.
  7. Daar lijkt de smaak wel een beetje op.
  8. Krokant van buiten en zacht van binnen.
  9. Wij hadden het beste resultaat op stand 6 en 10 minuten.
Love to Cook