Aardappel-torentaartjes uit de muffin vorm

5 70 4 5
Aantal personen:
  • 750-1000 gram vastkokende aardappelen geschild
  • 2 el geraspte parmezaanse kaas geraspt of meer
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl verse tijmblaadjes
  • 3 el gesmolten roomboter of margarine
  • 4 4seizoenen of zwartepeper naar smaak
  • gemalen zeezout naar smaak
  1. Dep de geschilde en gewassen aardappelen droog met keuken papier. Snij ze op een mandoline in dunne schijfjes. Doe de schijfjes in een kom te samen met alle andere ingrediënten.
  2. Werk met je schone handen alles voorzichtig door elkaar... bbbrrr een sticky klusje.
  3. Vet de muffinholtes goed in met boter. Leg steeds een aantal aardappelplakjes op elkaar en leg die in de holtes. Zorg ervoor, dat ze even hoog zijn.
  4. Zet de vorm 50-60 minuten in een oven van 175 graden. Dek de vorm af met aluminium folie als ze te bruin worden. Ik serveerde ze met varkenshaas medaillons omwikkeld met bacon en een salade. De man heeft graag gebakken aardappeltjes. En dit is weer nét even iets anders. Van binnen lekker smeuïg en van buiten krokant.
  5. Mooi om te serveren voor gasten en niet onbelangrijk eenmaal in de oven er nauwelijks nog omkijken na.
Love to Cook